header cw artikel

De zoektocht naar een volgende camperplaats. 
Welke hulpmiddelen gebruik jij bij het zoeken van de volgende camperplaats?

Camperen is populairder dan ooit tevoren! Enerzijds natuurlijk een goede ontwikkeling, zo komen er steeds meer voorzieningen voor ons camperaars. En daarnaast, we gunnen iedereen deze manier van ‘reizen in vrijheid’, toch? Andere kant van deze medaille; door de toenemende populariteit van het camperen komt het steeds vaker voor dat een camperplaats helaas vol blijkt te zijn wanneer je op locatie aankomt. De vraag naar camperplaatsen groeit immers harder dan dat het aanbod van camperplaatsen doet. Om goed voorbereid te zijn op ‘’volle’’ camperplaatsen, is het bij de hand hebben van goed naslagwerk, essentieel. Dit naslagwerk kan bestaan uit één of meerdere campergidsen of een mobiele applicatie op de smartphone/tablet. Of beide natuurlijk!

Campergidsen

Campergidsen zijn er vandaag de dag in alle vormen en maten. Ben je op zoek naar een complete campergids waarmee je in meerdere landen terecht kunt of vind je het fijner om specifiekere campergidsen te gebruiken waarmee je in een bepaalde regio terecht kunt of die enkel informatie verschaffen over een specifieke type camperplaats. Voor beide valt iets te zeggen. Een complete gids waarin meerdere landen en meerdere type camperplaatsen getoond worden zijn veelal groter (en zwaarder) van formaat, kostbaarder in prijs maar bieden wel meteen het complete aanbod. Van gratis eenvoudige camperplaatsen in Denemarken tot luxe camperparken in Portugal. Mocht je hier naar op zoek zijn dan is de ‘Facile-en-Route Campergids Europa 2019’, hetgeen je zoekt! Deze campergids wordt al 22 jaar geroemd om haar gebruiksvriendelijkheid en complete aanbod. Zoeken naar camperplaatsen doe je eenvoudig aan de hand van, deelkaarten, landen/regio’s of de index achterin.

Vind je het fijner om ietwat compactere campergidsen mee te nemen op reis, dan valt daar ook zeker iets over te zeggen. Zeker als je al weet waar de bestemming naar toe gaat, dan is bijvoorbeeld informatie over camperplaatsen in Zuid-Italië niet heel relevant wanneer je op reis gaat door Frankrijk of Spanje. Gaat je reis richting Frankrijk? Denk dan eens aan een campergids als ‘Camperstops onderweg – Voordelig op reis door Frankijk’. Deze campergids bevat een selectie van enkel gratis camperplaatsen door heel Frankrijk, en laat je zien dat er nog heel veel mogelijk is wanneer je voordelig op reis wilt gaan door Frankrijk. Vind je het leuker om bepaalde routes te rijden, omliggende bezienswaardigheden te bezoeken en hier rondom camperplaatsen te vinden? Dan is ‘Michelin-campergids – Met de camper door Frankrijk’, een geschikte campergids voor jou! Deze campergids voorziet namelijk in maar liefst 100 camperroutes door héél Frankrijk.

Camperplaats kiezen
  

camperstop app

Camperstop-App

Vind je het helemaal niet fijn om steeds één of meerdere campergidsen mee te moeten nemen op reis? Voel je je comfortabel met het gebruik van een smartphone en/of tablet? Dan biedt de Camperstop-App wellicht de oplossing voor jou. Met de Camperstop-App heb je informatie rondom 10.750 camperplaatsen altijd bij de hand en past dit naslagwerk ook nog eens in je broekzak. Waar een campergids vanzelfsprekend te maken heeft met verschillende edities, wordt de Camperstop-App iedere dag geüpdatet, zodat je altijd op reis gaat met de meest up-to-date informatie.
Anders dan een campergids waar je aan de hand van deelkaarten, regio’s en indexen zoekt naar je volgende camperplaats, kun je met de Camperstop-App zoeken naar de volgende camperplaatsen rondom je huidige locatie of gewenste eindbestemming. Wil je zoeken naar een specifiek type camperplaats of bepaalde voorzieningen? Gebruik dan eenvoudig de zoekfunctie binnen de app. Wil je liever geen gebruik maken van internet in het buitenland vanwege de eventuele hoge datakosten? Download dan gemakkelijk en snel de verschillende landenkaarten op het moment dat je verbonden bent met Wi-Fi, dan kun je vervolgens ‘gewoon’ gebruik maken van de Camperstop-App als je offline bent.

 

Al met al, voor beide hulpmiddelen valt iets te zeggen. Niet voor niets dat veel camperaars beide gebruiken tijdens hun reis. Facile Media denkt met deze camperaars graag mee. Bij aanschaf van de Facile-en-Route Campergids Europa 2019 ontvangt men namelijk gratis een jaarabonnement op de Camperstop-App. De Facile-en-Route Campergids Europ+ gratis jaarabonnement Camperstop-App is verkrijgbaar en direct leverbaar op o.a. Camperreiswinkel.nl > Klik hier voor meer informatie.

Maar waar baseer jij jouw keuze op? Waar selecteer jij de volgende camperplaats op? Welke factoren zijn van belang? Prijs, locatie of ervaringen van anderen? Je leest er meer over in het artikel: Het kiezen van een volgende Camperplaats.