De mysterieuze Meteora Kloosters

 

In het midden van het vaste land van Griekenland ligt wel een heel bijzondere plek.. Bij het stadje Meteora is een klooster gemeenschap gestart, met als doel zich afsluiten van de rest van de wereld. Als je de kloosters ziet, weet je precies dat dat in ieder geval gelukt is.. Ze hebben een klooster bovenop een enorme rots gebouwd namelijk!

nature 3279419 1280

De kloosters van Meteora zijn echt iets wat je ooit gezien moet hebben in je leven. Als je geluk hebt kun je ze ook nog zien als het mistig is, dan doet het zijn bijnaam eer aan: het zwevende klooster. De gemeenschap bestaat uit zes kloosters, met ieder zijn eigen unieke elementen. Bijna alle kloosters zijn ook nog eens te bereiken met de camper! Wel is het aan te raden om een tourguide te boeken omdat hij/zij je alles kunt vertellen over de kloosters en je ook een ultiem bezoek kan geven als je misschien niet heel lang de tijd hebt, hij weet bijvoorbeeld waar je wanneer het beste heen kan gaan qua bezoekersaantallen.

Daarnaast nog een aantal andere tips voor je bezoek aan Meteora. Bezoek ook zeker de Byzantijnse kerk, deze kerk is in de vierde eeuw gebouwd en tot nu toe de tijd heeft overleefd. De kerk staat in het oude deel van Kalambaka. Probeer ook zo veel mogelijk van te voren te boeken, het is een populaire plek en zo ben je verzekerd van een fantastisch bezoek! Als laatste: Meteora heeft een heuse complottheorie: door de hele stad zie je zo geheten: W.I.B. (Women In Black). Het gerucht gaan dat deze vrouwen, altijd gekleed in het zwart speciaal getrainde agenten zijn en hier al duizenden jaren opereren. Hun mannen de zo geheten M.I.B. weten altijd alles wat er gebeurt in de stad, soms nog voor het gebeurt! Beide horen ze bij de ‘No Such Agency’! Mocht je een W.I.B. tegenkomen, groet ze dan met: ‘Kalimera’, wat goedendag betekent. Als ze je fruit of bloemen geven, wijs dit dan nóóit af! Neem het gewoon aan en zeg: ‘Eucharisto’, wat dankuwel betekent. Loop dan kalm weg en je hebt geen problemen je verdere verblijf in Meteora.