Het mysterieuze Mont Saint-Michel, een overweldigende belevenis!

 

ver weg klein

Een van de meest overweldigende en mysterieuze bezienswaardigheid van Frankrijk is toch wel Mont Saint-Michel. Deze bijzondere plek is gesticht in 708 door Aubert, de bisschop van Avranches. Op deze plek had hij namelijk drie visioenen gehad van de aartsengel Michaël, waarna hij besloot een kapel te bouwen. Deze werd later vervangen door de prachtige abdij die je hedendaags nog steeds op het eiland vindt.

Niet alleen de architectuur en ligging van Mont Saint-Michel zijn bijzonder, maar ook de getijdenverschillen van de baai waar het in ligt zijn zéér bijzonder te noemen. De snelheid van deze getijden is namelijk enorm hoog. Er wordt wel eens gezegd dat het water in de baai van Mont Saint-Michel stijgt met de snelheid van een galopperend paard. Dit is dan ook écht iets wat je moet aanschouwen als je het eiland bezoekt.

Het eiland is  goed bereikbaar ondanks het feit dat campers (en/of auto’s) niet welkom zijn op het eiland. Deze kun je eenvoudig op een parkeerplaats of camperplaats achterlaten en om vervolgens met de shuttlebus richting het eiland te reizen. Veel toeristen en pelgrims steken de baai te voet over, belangrijk is dat je deze baai nooit betreed zonder gids! De baai kan namelijk levensgevaarlijk zijn door drijfzand, mist en natuurlijk de getijdenverschillen. Betreed de baai daarom altijd met een gids, die weet precies waar je kunt lopen en wanneer de getijden zijn. Het is zeker een unieke ervaring om óf via de baai naar Mont Saint-Michel te lopen óf een wad wandeling te maken!

Op het eiland zelf kun je genieten van de authentieke sfeer die het eiland biedt met al haar smalle straatjes, prachtige abdij en gregoriaanse kerk! Daarnaast kun je natuurlijk ook heerlijk genieten van het uitzicht op de baai vanaf een heerlijk terrasje.

In de buurt van deze bijzondere plek zijn meerdere camperplaatsen te vinden. Deze vind je allemaal in de Camperstop-App of Facile-en-Route Campergids 2019! Ben je specifiek op zoek naar welke gratis camperplaatsen in deze regio te vinden zijn? Gebruik dan Camperstops Onderweg – Voordelig op reis door Frankijk!

 

 

 CO adv