Het Kehlsteinhaus, een fantastisch uitzicht met een bijzonder verhaal

berchtesgaden 853483 1280

Er zijn nog veel fysieke herinneringen overgebleven aan de Tweede Wereldoorlog, een van de meest bijzondere hiervan is toch wel het Kehlsteinhaus, ook wel het Adelaarsnest genoemd. In dit gebouw boven op de berg maakte Hitler verschillende plannen en nam hier belangrijke gasten mee naar toe. 

Alleen de weg naar boven is al een hele belevenis. Omdat het een erg steil en smal pad is, is het niet vrij toegankelijk voor de toerist. Je kunt de camper of fiets onder bij de parkeerplaats van het Obersalzberg parkeren en dan met een speciale bus naar boven. Deze bussen zijn uitgerust met speciale motoren en remmen om deze tocht zo fijn en veilig mogelijk te kunnen maken.

Met de bus word je afgezet op de Buswendeplatz en loop je over een voetpad richting de lift. Om het Kehlsteinhaus te bereiken moet je door de berg heen. De lift waar nog steeds gebruik van wordt is de originele lift. Van binnen is deze lift geheel bedekt met spiegelend koper, deze brengt je midden in het Kehlsteinhaus.

Nu is het Kehlsteinhaus omgetoverd tot een restaurant waar je heerlijk kunt eten na een wandeling over de berg. Op en rond de berg zijn een hoop wandelroutes uitgezet. Hier heb je altijd een prachtig uitzicht over de omgeving. 

Kortom deze plek heeft alles: prachtig uitzicht, wandelroutes, lekker eten en bovenal een hele bijzondere geschiedenis. Wil je een bezoek brengen aan deze bijzondere plek? Met de Camperstop-App heb je de dichtstbijzijnde camperplaats zo gevonden!

 

 

camperreiswinkel.nl banner