Buitenkant logo

UNDER, een unieke culinaire belevenis onderwater

BinnenkantIn de Noorse gemeente Lindesnes opent dit voorjaar het grootste onderwaterrestaurant van de wereld! Dit bijzondere project, toepasselijk genoemd: Under, werd opgestart door de broers Gaute en Stig Ubostad en zal zijn deuren openen in april 2019. Op dit moment kun je al reserveren, maar wees wel op tijd, want veel dagen het komende half jaar zijn al volgeboekt, zo ook bijna de hele maand mei!

Om dit unieke concept tot een succes te krijgen is chef Nicolai Ellitsgaard erbij gehaald. Ellitsgaard is een van de beste chefs van heel Scandinaviƫ. Zo heeft hij in meerdere top restaurants gewerkt en prijzen gewonnen. Hij heeft een voorliefde voor lokale producten en dat ga je zeker terug zien in het menu van Under.

Onder de leiding van deze topchef krijg je een prachtige maar vooral heerlijke ervaring. Als je gaat eten bij Under begin je nog boven de zeespiegel, waar je een amuse zal krijgen om je nieuwsgierig te maken naar wat er nog zal komen. Hierna daal je af naar 5,5 meter onder de zeespiegel. Hier kom je in een unieke ruimte waar je de rest van je gastronomische avontuur voort zal zetten. Deze ruimte is zo uniek door het enorme panorama raam, wat je een unieke kijk geeft op het zeeleven van Noorwegen.

Het eten wordt geserveerd uit een vast menu. Dit menu bestaat uit vijftien tot achttien (!) gangen, de gangen zullen zowel kleine als grotere porties betreffen. Deze zullen variƫren naar wat het seizoen te bieden heeft en worden allemaal geserveerd met een bijpassende wijn of non-alcoholische drank. Omdat het eten wordt klaargemaakt en geserveerd onder de zeespiegel zullen hier ook veel producten vandaan komen. Maar naast vis zal er ook bijvoorbeeld zeevogel en wilde schaap geserveerd worden.

Deze unieke ervaring is zeker iets voor op de bucketlist. Niet alleen de verwachtingen van je smaakpupillen zullen overtroffen worden, maar ook de verwachtingen van een restaurant ervaring. Wil jij nu ook zo graag naar Under? Op een steenworp afstand van het restaurant bevindt zich camperplaats Lindesnes.  Voor meer informatie en de mogelijkheid om nu al een tafel te reserveren ga naar: www.under.no 

 camperreiswinkel.nl banner1