5x Eilandhoppen met de camper!

Europa barst van de mooie eilanden! Eilandhoppen is altijd de moeite waard en mag zeker niet worden overgeslagen! Maar kun je er wel komen met je camper en nog belangrijker, kun je er verblijven? Camperwereld heeft een selectie gemaakt van de mooiste en best bereikbare eilanden in Europa! Al deze eilanden zijn goed te bereiken en je kunt er ook nog overnachten op officiële camperplaatsen!

 

Zweden – Öland & Gotland

Gotland met credits klein

Zweden heeft in de Oostzee twee prachtige excentrieke eilanden liggen. Het eerste eiland is Öland. Dit eiland heeft een erg exotische sfeer, waar je in de rest van het land donkere sparren bossen en uitgestrekte meren vind, vind je hier de meeste zonuren van Zweden en prachtige stranden en kusten. Daarnaast beschikt dit eiland ook over een enorm kalksteengebied, wat zelfs is opgenomen op de UNESCO werelderfgoedlijst. Voor de bloemenliefhebber is er ook goed nieuws: op dit eiland  kun je enorm veel Orchideeën vinden, maar liefst 30 verschillende soorten!

Als je dit eiland al geweldig vind, dan is er nog een Zweeds eiland waar je heerlijk kunt genieten: Gotland. Dit eiland staat helemaal in het teken van de middeleeuwen en de Vikingen. Het eerste wat je ziet als je aankomt is de prachtige (en enige) stad Visby, door haar stadsmuren, kronkelende straatjes en prachtige kerk waan je je helemaal in de middeleeuwen. De middeleeuwen waren ook de tijd van de Vikingen en dit kun je terug vinden in verschillende musea, maar ook door de grote, met kleurige motieven beschilderde palen die overal op het eiland te vinden zijn. Mocht je nu nog niet overtuigd zijn om dit eiland te bezoeken: op dit eiland werden ook de opnames van Pippi Langkous gedaan en het originele Villa Kakelbont staat er nog steeds!

 

camperreiswinkel.nl banner1

 

Sardinië

Italië – Sardinië

Sardinië is het op een na grootste eiland in de Middelandse Zee. Doordat het een vrij geïsoleerde ligging heeft, heeft Sardinië echt een eigen cultuur weten te ontwikkelen. Net zoals de Friezen in Nederland heeft Sardinië zijn eigen taal wat een ‘vastelander’ niet kan verstaan. Over het hele eiland staan de Nuraghi, deze kegelvormige bouwsels zijn ongeveer 1500 v Chr. gebouwd, van de samenleving die ze gebouwd hebben is verder niets over. Naast de prachtige stranden heeft het binnenland van Sardinië ook veel natuur te bieden. Maak prachtige wandelingen door het Gennargentu-gebergte en spot adelaars, gieren, wilde katten en misschien zelfs een Moeflon! Dit eiland is een klein paradijs en met meer dan 40 officiële camperplaatsen kun je er vol van genieten!

Duitsland – Fehmarn

Een ander eiland in de Oostzee is Fehmarn, net zoals Öland een eiland dat bijzonder exotisch is. Dit eiland barst van de energie en je zult je er dan ook niet vervelen. Je kunt er wandelen, fietsen en paardrijden. Maar er zijn ook veel bezienswaardigheden, zo zijn er verschillende vuurtorens, je kunt een onderzeeër van binnen bekijken en een museum over de Duitse reddingsdienst op zee bezoeken! Kortom Fehmarn is een eiland waar je je niet hoeft te vervelen en met minimaal 10 camperplaatsen verblijf je gemakkelijk op elk deel van het eiland.

 

Shetland IslandsEngeland – Shetland Islands

Dit meest Noordelijke puntje van het Verenigd Koninkrijk is het thuis van de Shetland pony’s. Maar naast deze dieren, kun je er nog veel meer bewonderen, zoals de otter en de papegaaiduiker, maar ook dolfijnen en walvissen. Dit stukje ongerept land, heeft ondanks dat het niet heel groot is een verrassend veelzijdig landschap, van rotsige kliffen en heide heuvels tot zand duinen en vruchtbare landbouwgrond. Daarnaast hebben deze eilanden een rijke historie, ook dit eiland heeft namelijk banden met de Vikingen. Veel namen en zelfs het dialect hebben Noorse invloeden en over het hele eiland zijn restanten van deze bevolking te vinden. Kortom deze eilanden zijn het bezoeken waard en op Mainland en Unst zijn dan ook zeker camperplaatsen te vinden!

 

Kroatië – Brač

Kroatië barst van de eilanden, maar de meest bezochte blijft toch wel Brač. Het eiland staat over de hele wereld bekend om haar mooie kalksteen, wat voor veel beroemde gebouwen is gebruikt, waaronder het Witte Huis. Daarnaast heeft het eiland uitgestrekte pijnboombossen, prachtige stranden en wijngaarden. De grootste stad op het eiland is Supetar is ondanks zijn grootte ongelooflijk pittoresk, door haar oude stadskern en haven. Het toeristische bolwerk van dit eiland ligt overigens in het zuiden in de stad Bol, hier is ook het meest bekende strand van Brač te vinden: Zlatni Rat. Dit strand staat op menig lijst van mooiste stranden ter wereld. Ga jij een kijkje nemen waarom dit is?

 

Al deze eilanden zijn goed te bereiken door middel van een boot of brug. Daarnaast zijn er op ieder eiland camperplaatsen te vinden, deze kun je via de Facile-en-Route Campergids Europa 2019 of de Camperstop-App raadplegen! Wat houd je nog tegen?!

 camperreiswinkel.nl banner1