5 Tips voor een budget camperreis door Frankijk! 

Voordelig camperen door Frankrijk, het is zéker mogelijk! 


Vermijd tolwegenWanneer je op reis gaat door Frankrijk kun je wel eens voor onaangename verassingen komen te staan, ook wanneer je op pad bent met de camper. Dit gebeurt veelal onbewust en de kosten kunnen snel oplopen. Met onderstaande praktische tips valt behoorlijk wat geld te besparen. Hierdoor houd je meer over voor leuke dingen of je kunt zelfs voor hetzelfde budget langer weg blijven. En zeg nou eerlijk, meer vakantie voor minder geld! Wie wil dat nou niet?!

1. Vermijd tolwegen 

Het mijden van tolwegen klinkt misschien logisch, maar wordt door velen toch nog uit gemakzucht of onwetendheid niet altijd gedaan. Via de snelweg ben je inderdaad veelal sneller op je gewenste bestemming, maar het heeft ook zo z’n nadelen. In Frankrijk betaal je op de meeste snelwegen namelijk tol. Dit bedrag kan al aardig snel oplopen. Probeer daarom, wanneer je geld wilt besparen, zoveel mogelijk de tolwegen te mijden, je zult verstelt staan van de leuke routes die hierdoor ontstaan. Zo kun je zomaar belanden in pittoreske, karakteristieke dorpjes waarvan je vooraf niet eens wist dat ze bestonden. En laten we niet vergeten, bij camperen is de reis minstens zo belangrijk als de bestemming! Wat langer de tijd moeten nemen is dus helemaal niet erg.

Camperstops onderweg voordelig op reis door frankrijk


2. Gratis camperplaatsen

Er zijn tal van camperplaatsen door heel Frankrijk waar je gratis kunt overnachten met de camper. En nee, dit zijn zeker niet alleen maar simpele camperplaatsen met zeer eenvoudige voorzieningen of zelfs zonder voorzieningen. Je staat er versteld van wat er allemaal mogelijk is wanneer je gratis wilt overnachten, je moet alleen wel weten waar je moet zijn! Met de campergids ‘Camperstops onderweg – Voordelig op reis door Frankrijk’ is het ellenlang zoeken naar gratis camperplaatsen verleden tijd. Deze campergids bevat uitsluitend gratis camperplaatsen door heel Frankrijk, in totaal 1620 gratis overnachtingsplaatsen en worden getoond inclusief foto, praktische-/ & omgevingsinformatie. Gratis overnachten met de camper was nog niet eerder zo gemakkelijk! >> Camperstops onderweg - Voordelig op reis door Frankrijk bestel je via Camperreiswinkel.nl 

 

18Kit FrancePassion POLY

3. Te gast bij 2.000 Franse (wijn)boeren

Met een lidmaatschap van France Passion kun je enerzijds een hoop besparen op je overnachting en anderzijds levert je het ook nog eens een unieke camper-ervaring op! Wanneer je ‘lid’ bent van France Passion mag je namelijk één jaar lang gratis overnachten bij aangesloten (wijn)boeren door heel Frankrijk. Op vertoon van je lidmaatschapspasje en vignet ben je van harte welkom bij de ruim 2.000 aangesloten boerenbedrijven. Deze Franse boeren laten je graag vrijblijvend hun bedrijf zien of geven je de kans om een van de zelf verbouwde producten te proeven. De gehele formule is vrijblijvend, er gelden dan ook geen verplichtingen tot aankoop van producten. Een vriendelijke ‘bonjour’ & ‘merci’ wordt zeer gewaardeerd, je bent immers te gast! Een lidmaatschap kost je weliswaar eenmalig € 30, maar opent daarentegen wel de deuren van maar liefst 2.000 unieke overnachtingsplaatsen voor een heel jaar. Je ‘lidmaatschap’ van France Passion wordt niet automatisch verlengd, wel krijg je ieder jaar de kans om tegen gereduceerd tarief je ‘lidmaatschap’ te verlengen. France Passion iets voor jou? klik hier voor meer informatie!

 

4. Haute cuisine op wielen

Alleen al de Franse keuken is een reden om naar het zuiden af te reizen! Deze wordt wereldwijd geroemd om haar verrukkelijke recepten en wijnen. Wanneer je voordelig op reis wil gaan zul je helaas niet iedere dag kunnen aanschuiven bij bistro’s & restaurants voor een overheerlijke ‘Steak tartare’ of ‘Boeuf Bourguignon’. Je zal de ‘Franse keuken’ moeten verplaatsen naar je eigen compacte keuken in je camper. Hiervoor zul je dan ook zelf boodschappen moeten doen, vermijd hierbij de dure campingsupermarkten, maar bezoek de reguliere (grote) supermarkten. Wanneer je in de supermarkt bent zoek dan met name bij binnenkomst/vooraan naar aanbiedingen. Deze worden veelal vooraan in de winkel gepresenteerd, probeer een gerecht te bedenken rondom deze aanbiedingen. Ben je toevallig in de buurt van een lokale markt, bezoek deze dan! Hier zijn de producten vaak het allergoedkoopst. Bezoek je de markt wanneer deze bijna afgelopen is, dan kun je wel eens met je neus in de boter vallen! Veel marktkoopmannen hebben dan de producten in de uitverkoop. Heb je iets over? Bewaar dit dan! Van groentes die over zijn maak je bijvoorbeeld al snel een heerlijke soep of boerenomelet. En daarbij, waarom zou je het oer-Hollandse ‘kliekjesdag’ niet doorzetten op reis? Heb je nou echt geen zin om te koken, dan kun je vaak bij de grotere supermarkten in Frankrijk voor relatief weinig geld een prima maaltijd krijgen.

fuel gasolina

 

5. Brandstof besparen

Iets onoverkomelijks wanneer je op reis bent met de camper is het tanken van brandstof. Wanneer je dan toch boodschappen doet bij de grote supermarkten, tank hier dan ook! Veel grote supermarkten zijn namelijk voorzien van een (eigen) tankstation en zijn vaak een stuk goedkoper dan de ‘reguliere’ tankstations, dit kan namelijk al gauw een dubbeltje per liter schelen. Tanken willen we het liefst zo min mogelijk. Er valt veel winst te behalen met het gewicht van de camper, het is dan ook de kunst om zo min mogelijk in te pakken. Check daarnaast of er watervoorzieningen zijn bij jouw volgende camperplaats. Wanneer dit het geval is, ga dan niet met een volle watertank rijden en neem enkel mee wat je onderweg nodig hebt. Ook wanneer je weer vertrekt, leeg de vuilwatertank! Ook al is het maar een klein beetje het is allemaal gewicht. 

 

Deel deze 5 tips met je vrienden, volgers & andere camperaars!