Het Belfort van Sluis, de enige belforttoren van Nederland
Het Belfort van Sluis is een hele belevenis voor jong & oud!


Belfort 2015 kopie 004

Beklim de enige Belforttoren van Nederland! De torenbeklimming, in 90 treden naar de top, is voor velen een buitengewone ervaring! De uitgesleten traptreden verhullen dat de wenteltrap eeuwen geleden al veelvuldig beklommen zijn door de destijdse torenwachters. Eénmaal boven heb je werkelijk waar een prachtig uitzicht over Sluis en zie je nog duidelijk de contouren van de stadswallen. Met helder weer kijk je zelfs helemaal naar Oostburg en zie je diens watertoren, daarnaast is de kuststrook te zien en kun je zeecontainers voorbij zien varen! 

Belfort sept 2011 AFS 002

Maar het Belfort is uiteraard meer dan alleen de toren! Naast de toren heb je toegang tot het interactieve museum, breng een bezoek aan de prachtige raadszaal, welke nog steeds regelmatig voor raadsvergaderingen en huwelijken wordt gebruikt, kun je tevens een kijkje nemen in de bijzondere Burgemeesterskamer, waar een wand volledig bekleed is met indrukwekkend goudleerbehang, en ook de raadskelder waar je wisselende exposities kunt bewonderen mag niet ontbreken aan je bezoek. Jong en oud ontdekken middels touch-screens, filmpjes, vragen, luisterfragmenten ed. de geschiedenis van Sluis & het belfort en kom je alles te weten over taal, dialecten en Johan Hendrik van Dale (de grondlegger van de woordenboeken De Dikke van Dale, geboren en getogen in Sluis).

Het Belfort van Sluis is een hele belevenis voor jong & oud!
 

Camperplaats in de buurt (+/- 12 km van Sluis):

Camperplaats: Camping Holiday
Plaats:
Knokke-heist (België)

Kosten:  €18,00 - €24,00
Aanwezige Servicevoorzieningen:  Water tanken, water lozen, reinigen chemisch toilet, stroomvoorziening, toiletten, douches & WiFi
Aantal plaatsen: 10
Open: 01-01 t/m 31-12
Klik hier voor meer informatie over deze camperplaats