Beleef de fantasiewereld van ‘Les Machines de L’île’ in Nantes, Frankrijk!


Altijd al eens een ritje op een olifant willen maken? Bezoek dan Nantes tijdens je volgende camperreis door Frankrijk! Al bijna 12 jaar loopt er aan de oever van de Loire, meerdere keren per dag een reusachtige olifant van maar liefst 12 meter hoog, 8 meter breed en 21 meter lang voorbij waar je een ritje op kunt maken! Zoals je wellicht begrijpt bestaat er geen echte olifant met dergelijke afmetingen maar betreft dit een gigantische, reusachtige, mechanische olifant.

Dit alles kun je vinden in de fantasiewereld; ‘Les Machines de l’île’. Een project waarbij kunst en toerisme geweldig samen gaan! Naast het boegbeeld van dit project, de Grand Élephant, is er nog veel meer te beleven en te zien op het terrein wat vroeger als scheepswerf werd gebruikt! Naast de gigantische olifant kom je er ook een angstaanjagend grote mechanische spin tegen & een enorme carrousel met maar liefst 3 verdiepingen welke de onderwaterwereld tot leven brengt. De kunstenaars welke verantwoordelijk zijn voor dit project zijn François Delarozière en Pierre Orefice. Zij zijn geïnspireerd geraakt door de werelden van Jules Verne, die zelf in Nantes werd geboren, en door de industriële geschiedenis van de stad.


''Van toeren met de camper door het Franse land, naar een ritje op een gigantische olifant!''

In ‘La Galerie des Machines’ kun je zien hoe alle machines gemaakt en getest worden. In deze werkplaats worden ook machines gemaakt die buiten Nantes getoond worden. Voordat de machines ‘naar buiten’ gaan worden ze eerst uitvoerig getest en gedemonstreerd door de medewerkers. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan een nieuw en werkelijk gigantisch project, L’arbre Aux Hérons. Met een hoogte van 35 meter en diameter van ruim 50 meter wordt dit hoe dan ook een onwerkelijke belevenis. De machine moet een grote boom voorstellen waarop twee grote reigers zitten. Bezoekers kunnen onder de vleugels van deze reigers zich van tak naar tak bewegen.

Deze toeristische attractie trekt jaarlijks ruim 650.000 bezoekers en heeft Nantes weer helemaal op de kaart gezet bij de (internationale) toerist. Wil je Nantes bezoeken tijdens een van je volgende camperreizen? Vergeet dan niet om op Camperwereld.eu of de Camperstop-App te raadplegen welke camperplaatsen er in de buurt van je route of bestemming liggen!

 

 

7717595950 a3d22758e1 bGa je binnenkort naar Frankrijk? Bereid je goed voor & laat je inspireren door Camperreiswinkel.nl! Wist je dat je bijvoorbeeld met France Passion op ruim 2.000 unieke locaties door Frankrijk gratis kunt overnachten? 
Wil je echt niks missen? Volg ons dan op Facebook!  Of meld je hier aan voor de Camperwereld-nieuwsbrief, dé maandelijkse nieuwsbrief boordevol camper-inspiratie, aanbiedingen & meer!


Deel deze citytrip-tip met je vrienden en familie!
camperreiswinkel.nl banner