Tip voor de actieve camperaar

Een nieuwe internationale fietsroute volledig langs de oevers van de Maas. Houden jullie van fietsen? Dan is het zeker de moeite waard om een deel van deze Maasfietsroute af te gaan leggen. Deze route start vanaf het plateau van Langres (FR) via België naar Hoek van Holland (NL). De totale lengte van deze gehele route is maar liefst 1.166km. Langs deze route ontdek je pareltjes die je nog niet eerder hebt gezien. Het is de perfecte invulling van een dag tijdens je camperreis, genieten van fietsen, cultuur en natuur. 

 

 

242761 Anseremme Meuse Velo cWBT DenisErroyaux optHet fietspad loopt langs de oevers van de Maas, mede hierdoor is deze goed bewegwijzerde route eenvoudig (gedeeltelijk) te fietsen voor fietsers van ieder niveau. Leuk om tijdens je camperreis een deel van deze route te ontdekken, je kunt vanuit Nederland de Maas ontdekken helemaal tot de bron in Frankrijk. Natuurlijk kan de route ook andersom worden gefietst.

Frankrijk

Ga op zoek naar de Bron van de Maas, deze is gelegen op 407 meter boven de zeespiegel. Bij de ingang van het dorp Pouilly-en-Bassigny is een monument geplaatst bij de Bron van de Maas. Vanaf hier is de rivier 950km lang waarlangs zich Maasfietsroute bevindt. Ontdek de Maas zoals je deze rivier nog niet eerder hebt gezien. Mocht je naar het plateau van Langres gaan, vergeet dan ook niet om de vestingstad Langres te bezoeken. Ga door een van de 7 stadspoorten en bezoek het museum over de grootste vestingswallen van Europa.

Enkele tips om te overnachten in Frankrijk: 
Camperplaats Goncourt 
Camperplaats Rebeuville
Aire camping-cars de Dun-sur-Meuse
Port de Plaisance Stenay
Halte fluviale Mouzon

341730 Liege RavelMeuse Signaletique cOfficeduTourismeLiege opt

België

Namen, de hoofdstad van Wallonië ligt langs de route. Deze stijlvolle intieme stad die zich kenmerkt door het historische centrum met vele mooie winkels en gezellige cafés en restaurants is zeker een bezoekje waard. België kent 5 etappes van de Maasfietsroute met in totaal 155km aan fietspaden. Ga met je camper overnachten in Dinant, breng een bezoekje aan La Citadelle en ga een stukje van de Maasroute fietsen en je hebt een ongekend leuke dag. Vergeet ook niet om tussendoor van een lekker Belgisch biertje te genieten in een van de vele cafés. 

Enkele tips om te overnachten in België: 
La Citadelle de Dinant 
Tabora Namen
Camperplaats Huy

Nederland

Ook in Nederland kun je etappes van de Maasfietsroute volgen, van Maastricht tot aan Hoek van Holland. Tijdens je fietstocht langs de Maas kun je de leuke vestingstad Ravenstein ontdekken, bezoek de Sint-Luciakerk (1735), de enige kerk in laatbarokstijl in de provincie Noord-Brabant. Bezoek Nationaal Park De Biesbosch, de historische binnenstad van Maastricht of de historische havens van Dordrecht. 

Enkele tips om te overnachten in Nederland: 

Camperplaats Maastricht
WSC De Maas Venlo
Jachthaven 't Loo Linden
Camperpark Kinderdijk Alblasserdam
Camperplaats Hoek van Holland

 
Wil je meer informatie over de diverse etappes in de Maasfietsroute of wil je de etappe downloaden zodat je deze op een navigatiesysteem kunt plaatsen? Ga dan naar maasfietsroute.eu, hier vindt je alle informatie van deze nieuwe internationale fietsroute. 

 camperreiswinkel.nl banner1