Op de bonnefooi of route uitstippelen?

Op de bonnefooi of route uitstippelen?

{fastsocialshare}

Er is bijna geen kwestie waarin camperaars onderling zo erg van elkaar kunnen verschillen; het wel of niet vooraf uitstippelen van je reis. De ene camperaar wil juist vooraf weten waar hij/zij aan toe is en kan verwachten, de andere camperaar vind het juist veel fijner om ’s ochtends nog niet te weten waar er ’s avonds wordt overnacht. Voor beide valt iets te zeggen en iedereen moet dat helemaal voor zichzelf bepalen. In dit artikel lees je voor beide standpunten de voordelen & nadelen van het wel of niet vooraf uitstippelen van je reis. Onder welke groep camperaars val jij? Of misschien wel beetje van beide? Onder welke groep je ook valt, zorg ervoor dat je jezelf goed voorbereid met de juiste tools!

 

 

Op de Bonnefooi   
’s Ochtends wakker worden op een locatie waarvan je de ochtend daarvoor nog nooit gehoord had. Voor vele de ultieme manier van camperen. Niet gek, je krijgt zo het echte gevoel van op avontuur gaan, ‘’we zien wel waar we uitkomen’’. Op deze manier reizen maakt je flexibeler, vind je het ergens leuk? Blijf je toch een dagje langer, vind je het niks dan kun je eigenlijk meteen weer gaan. Heb je ’s avonds een gesprek op de camperplaats met andere camperaars die enthousiast zijn over een bepaalde locatie verderop, dan reis je daar morgen toch lekker naar toe. Valt het weer toch wat tegen op je huidige locatie? Dan kun je met behulp van de weerfunctie op de Camperstop-App, zo zien waar wel de zon zal gaan schijnen de komende dagen en reis je die richting op. Om het ‘zoeken’ naar een geschikte/beschikbare camperplaats te vergemakkelijken is het hebben van goed naslagwerk essentieel. De Facile-en-Route Campergids is met ruim 10.750 camperplaatsen perfect voor de ‘’Op de Bonnefooi camperaar’’. Met zoveel camperplaatsen in 1 gids heb je altijd wel een camperplaats dichtbij de locatie waar het lot je nu weer heeft gebracht. Wist je dat bij aankoop van de Facile-en-Route Campergids, ook een jaar lang gratis gebruik kunt maken van de Camperstop-App? Zo ben je toch goed voorbereid wanneer je op de bonnefooi op pad gaat!

Onmisbare tools voor de bonnefooi camperaar:
- Facile-en-Route Campergids
- Camperstops onderweg - Comfortabel op reis
- Camperstop-App
- Michelin wegenkaarten & -atlassen
- ACSI CampingCard & Camperplaatsen

 

 

bonnefooi

- Op de bonnefooi op pad gaan, wil niet zeggen dat je onvoorbereid op pad moet gaan.

 

 

uitstippel- Met routegidsen weet je zeker dat je niets zal missen tijdens je camperreis!

 


De uitstippel camperaar
Veel camperaars weten al lang van te voren dat ze op camperreis gaan en daarmee staat de eindbestemming/richting van de reis ook al vast. Gaan we deze keer naar het altijd mooie Frankrijk, het verrassende Denemarken of naar het altijd heerlijke Italië? Veel camperaars vinden het dan ook erg fijn om vooraf te weten langs welke plaatsen/bezienswaardigheden ze rijden om zo het optimale uit de reis te halen. Je wilt immers toch niets missen onderweg wat toch écht de moeite waard was om even links of rechts af te slaan om zo een lokale bezienswaardigheid te bezoeken of een prachtig uitzicht te bewonderen. Om veel (onnodig) ‘uitzoekwerk’ te voorkomen zijn er routegidsen waar je gebruik van kunt maken. Deze routes leiden je veelal niet alleen naar de niet te missen bezienswaardigheden maar leiden je ook vaak over unieke, mooie wegen! Zo kun je optimaal genieten van je reis door het mooie landschap! Met de nieuwste editie Michelingids ‘Met de camper door Europa’ heb je maar liefst 75 uitgestippelde routes die jij als rode draad kunt gebruiken voor je reis door heel Europa, inclusief overnachtingslocaties & handige tips voor onderweg. Ben je op zoek naar een routegids voor een specifieke bestemming dan zijn de routegidsen van CamperRoutes ook zeer interessant voor jou als doorgewinterde uitstippel-camperaar.

 
Onmisbare tools voor de uitstippel camperaar:
- Michelin Routegidsen ( NIEUW )
- Camperroutes Routegidsen
- Camperstop-App
- Michelin wegenkaarten & -atlassen

 

 

.

Bierroute door België

Bierroute door België

{fastsocialshare}

Ben je gek op bier? Dan zal het water je al in de mond lopen van deze route. Deze route leidt je namelijk langs 4 zéér speciale, authentieke brouwerijen dwars door België. We starten deze route in de binnenstad van de historische stad Brugge bij Brouwerij de Halve Maan, gaan via het ‘wereldberoemde’ Westvleteren richting Beersel bij Brugge voor een ‘oude geuze’ en eindigen deze bierroute in Achouffe bij de brouwerij midden in de groene Ardennen! Bij iedere brouwerij worden één of meerdere overnachtingslocaties benoemd. Deze camperplaatsen zijn op fietsafstand van de brouwerij, zodat je onbezorgd kunt genieten van al het lekkers! Proost! Drink geen alcohol wanneer je nog moet rijden.

 

 


Brouwerij de Halve maan - Brugge  


Misschien wel de meest bijzondere brouwerij van België, in ieder geval de brouwerij met de meest bijzondere locatie! Brouwerij de Halve Maan is namelijk gevestigd midden in de middeleeuwse binnenstad van Brugge! Deze brouwerij kun je kennen van o.a. ‘Brugse Zot’ & ‘Straffe Hendrik’. Deze twee bieren zijn zeer geliefd bij het grote publiek. De brouwerij zelf dateert al uit 1564(!) en is dagelijks te bezoeken. Je hebt keuze uit meerdere rondleidingen en er kan uiteraard nadien worden geproefd. De ligging midden in het centrum maakt een bezoek aan deze brouwerij perfect te combineren met een bezoek aan deze historische stad. Leuk feitje; het bier in Brugge vloeit niet alleen rijkelijk uit de toog. Maar er vloeit ook iedere dag duizenden liters bier onder de straten door. Sinds 2016 loopt er een ware bierpijpleiding van 3km onder de grond die zo van de brouwerij naar de bottelarij loopt. Dit innovatieve idee is ontstaan om de zware vervuilende tankwagens te weren uit de stad. Dit niet alleen vanwege de uitstoot, maar ook vanwege de onveilige situaties die dit met zich meebracht. Deze tankwagens moesten namelijk minimaal 12 keer per dag tussen de twee locaties pendelen.

Tip om te overnachten:

Camperplaats Brugge

 

bru

Brouwerij De Halve Maan bevindt midden in de eeuwenoude binnenstad van Brugge.

 

 

westvleterenWestvleteren, een van werelds meest exclusieve bieren.

 


Westvleteren - Vleteren
 

Westvleteren is wereldberoemd! En nee, dan bedoelen we niet deze Belgische deelgemeente. Sterker nog, maar weinig mensen zouden deze plaats aan kunnen duiden op de kaart. Maar hier bedoelen we natuurlijk het gelijknamige bier: Westvleteren! Westvleteren is meerdere malen uitgeroepen tot ‘’beste bier ter wereld’’. Er zijn drie varianten van dit trappistenbier: Westvleteren Blond, Westvleteren 8 en Westvleteren 12. Met name dit laatst genoemde bier wordt wereldwijd geroemd om haar fantastische smaak en afdronk. Maar niet alleen de smaak maakt dit bier zo speciaal, een ook zeer belangrijke factor is de beperkte beschikbaarheid van dit trappistenbier. Niet voor niets, dat dit bier ook wel de ‘’Heilige Graal’’ wordt genoemd onder bierliefhebbers! Doordat het bier in zo’n lage oplage gebrouwen wordt doe je er verstandig aan het bier tijdig te reserveren. De brouwerij, bij de abdij van Sint-Sixtus, werd in 1839 gevestigd. Helaas is de brouwerij zelf niet te bezoeken maar je kunt er wel naar het informatiecentrum. Hier kun je alle informatie vinden over deze speciale brouwerij en over het leven van de monniken in Sint-Sixtus. Voor de echte bierliefhebber is deze locatie een echte must-visit!

Tip om te overnachten:

Camperplaats Westvleteren

 

Stekerij 3 fonteinen – Beersel

Allereerst doen we er wellicht verstandig aan om uit te leggen wat het verschil is tussen een brouwerij en een stekerij. In een brouwerij wordt bier ‘gebrouwen’ in een stekerij wordt een bier ‘gestookt’. Het stoken van bier kan niet zomaar overal gebeuren. In België wordt dit enkele in de streken Pajotteland en de Zennevallei gedaan. In deze streken kan de benodigde natuurlijke gisting plaatsvinden. Het stoken van bier houdt kort gezegd in dat er zowel jonge als oude ‘lambiek’ bij elkaar worden gevoegd in één vat waar vervolgens hergisting in plaatsvindt. Door dit proces ontstaat er dus een nieuw soort bier, dit noemen we Geuze. Bij ‘3 fonteinen’ wordt er geuze gestookt, dit betreft dus een stekerij en geen brouwerij. Een Geuze is wat zuurder van smaak dan gewoon bier. Volgens vele ook vele malen straffer om te drinken. Hierdoor is het een kwestie van ‘je houdt ervan’ of ‘je haat het’. Nog nooit op? Dan is het in ieder geval zeker het proberen waard!

Tip om te overnachten:

Auberge de jeunesse Génération Europe
Sporthal Jo Baetens

 

3 fonteienStekerij 3 fonteinen – Beersel

 

Camperstop book app NLFacile-en-Route Campergids

 


Brouwerij Achouffe - Achouffe
 

De brouwerij in Achouffe kennen we met namen van het lekkere fruitige blond biertje; La Chouffe! Dit biermerk wat ooit begon als hobby voor twee schoonbroers is nu uitgegroeid tot een wereldwijd verkocht biermerk. De Brouwerij zelf is erg leuk om te bezoeken. Gedurende de 1,5 uur durende rondleiding krijg je alles te weten over het bijzondere ontstaan van dit biermerk, krijg je uitleg over het algehele brouwproces en mag een bierproeverij op het einde van de rondleiding natuurlijk niet ontbreken. Let op: Reserveer je bezoek vooraf wanneer je wil deelnemen aan een rondleiding.

Tips om te overnachten:

Camperstop Houffalize
Barrage de Nisramont

 

De tips voor overnachten die hierboven staan vermeld zijn ook allen terug te vinden in de Camperstop-AdvisorCamperstop-App (android & iOS). 

Wil je echt niks missen? Volg ons dan op Facebook!  Of meld je hier aan voor de Camperwereld-nieuwsbrief, dé maandelijkse nieuwsrbrief boordevol camper-inspiratie, aanbiedingen & meer!


Deel deze Belgische bierroute met je vrienden en familie!

{fastsocialshare}

campergids

 

 

 

 

.

Nantes - citytrip camper

 

Beleef de fantasiewereld van ‘Les Machines de L’île’ in Nantes, Frankrijk!

{fastsocialshare}


Altijd al eens een ritje op een olifant willen maken? Bezoek dan Nantes tijdens je volgende camperreis door Frankrijk! Al bijna 12 jaar loopt er aan de oever van de Loire, meerdere keren per dag een reusachtige olifant van maar liefst 12 meter hoog, 8 meter breed en 21 meter lang voorbij waar je een ritje op kunt maken! Zoals je wellicht begrijpt bestaat er geen echte olifant met dergelijke afmetingen maar betreft dit een gigantische, reusachtige, mechanische olifant.

Dit alles kun je vinden in de fantasiewereld; ‘Les Machines de l’île’. Een project waarbij kunst en toerisme geweldig samen gaan! Naast het boegbeeld van dit project, de Grand Élephant, is er nog veel meer te beleven en te zien op het terrein wat vroeger als scheepswerf werd gebruikt! Naast de gigantische olifant kom je er ook een angstaanjagend grote mechanische spin tegen & een enorme carrousel met maar liefst 3 verdiepingen welke de onderwaterwereld tot leven brengt. De kunstenaars welke verantwoordelijk zijn voor dit project zijn François Delarozière en Pierre Orefice. Zij zijn geïnspireerd geraakt door de werelden van Jules Verne, die zelf in Nantes werd geboren, en door de industriële geschiedenis van de stad.


''Van toeren met de camper door het Franse land, naar een ritje op een gigantische olifant!''

In ‘La Galerie des Machines’ kun je zien hoe alle machines gemaakt en getest worden. In deze werkplaats worden ook machines gemaakt die buiten Nantes getoond worden. Voordat de machines ‘naar buiten’ gaan worden ze eerst uitvoerig getest en gedemonstreerd door de medewerkers. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan een nieuw en werkelijk gigantisch project, L’arbre Aux Hérons. Met een hoogte van 35 meter en diameter van ruim 50 meter wordt dit hoe dan ook een onwerkelijke belevenis. De machine moet een grote boom voorstellen waarop twee grote reigers zitten. Bezoekers kunnen onder de vleugels van deze reigers zich van tak naar tak bewegen.

Deze toeristische attractie trekt jaarlijks ruim 650.000 bezoekers en heeft Nantes weer helemaal op de kaart gezet bij de (internationale) toerist. Wil je Nantes bezoeken tijdens een van je volgende camperreizen? Vergeet dan niet om op Camperwereld.eu of de Camperstop-App te raadplegen welke camperplaatsen er in de buurt van je route of bestemming liggen!

 

 

7717595950 a3d22758e1 bGa je binnenkort naar Frankrijk? Bereid je goed voor & laat je inspireren door Camperreiswinkel.nl! Wist je dat je bijvoorbeeld met France Passion op ruim 2.000 unieke locaties door Frankrijk gratis kunt overnachten? 
Wil je echt niks missen? Volg ons dan op Facebook!  Of meld je hier aan voor de Camperwereld-nieuwsbrief, dé maandelijkse nieuwsbrief boordevol camper-inspiratie, aanbiedingen & meer!


Deel deze citytrip-tip met je vrienden en familie!


{fastsocialshare}


camperreiswinkel.nl banner

 

 

kopenhagen

 

Kopenhagen, kleurrijke stad aan het water

{fastsocialshare}

Citytrips met de camper zijn geweldig! Een vreemde stad in je eigen vertrouwde camper. De uitdaging is meestal om een geschikte camperplaats te vinden die of dicht in het centrum ligt óf in de omliggende omgeving maar met een goede verbinding richting de stadskern. Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken, is het hele jaar leuk om te bezoeken. Zo heb je in de winter kans dat Kopenhagen wordt bedekt onder een laagje sneeuw, waardoor het nóg sprookjesachtiger aan doet dan normaal. En juist in de zomer kan deze stad heerlijk verfrissend zijn vanwege haar directe ligging aan het water. Kopenhagen is daarentegen een echte ‘’allemansvriend’’ want deze stad biedt een goede mix tussen historische bezienswaardigheden en indrukwekkende kleurrijke architectuur, óók volop hippe, moderne elementen waardoor deze historische stad toch erg hedendaags aan doet. Er zijn volop leuke bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je citytrip naar Kopenhagen.

 

Nyhavn is misschien wel meest bekende stukje van Denemarken. Deze kleine haven was vroeger één van de belangrijkste havens van deze regio. Tegenwoordig zijn er vooral veel leuke restaurantjes en bars gevestigd en dient het daarmee meer als toeristische trekpleister. Deze haven kenmerkt zich door de kleurrijke gevels van de huizen welke direct aan de kade staan en maken deze haven gelijk heel sfeervol!

Zeg je Kopenhagen, dan zeg je natuurlijk Sprookjes. De schrijver, die geboren en overleden is in Kopenhagen, die hier verantwoordelijk voor is Hans Christian Andersen. Hem ken je hoogstwaarschijnlijk van de immens populaire sprookjes zoals; ‘Het lelijke eendje’, ‘De prinses op de erwt’ & ‘De kleine zeemeermin’. Van ‘De kleine zeemeermin’ is zelfs een standbeeld gemaakt. Deze vind je, hoe kan het ook anders, in het water turend naar de voorbijvarende boten en schepen. Dit standbeeld is misschien niet groot van stuk, maar is wel hét icoon van de stad geworden en met uitstek de meest gefotografeerde vrouw van Denemarken.

Een bezoek aan het Tivolipark mag ook zeker niet ontbreken. Dit ‘’park’’ ligt midden in de stad en voelt aan als een mix tussen een kermis en een attractiepark. Erg bijzonder zo midden in de stad. Wil je een perfect uitzicht over de stad en ben je niet bang voor hoogtes? Maak dan een ritje in de zweefmolen, deze is maar liefst 80(!) meter hoog. Er is geen plek in Kopenhagen die jou een beter 360-uitzicht geeft! ’s Avonds is het park mooi verlicht dus het maakt eigenlijk niet uit of je overdag of ’s avonds een bezoekje brengt aan dit pretpark midden in de stad!

Pintrip muis uit1

In Amsterdam kennen we het beruchte ‘Red Light Districht’, in Kopenhagen kun je een bezoek brengen aan het ‘Green Light District’ ofwel de wijk Freetown Christiana. Deze wijk vol hippies, verkoop van softdrugs, en graffiti is, hoe gek het misschien ook mag klinken, écht een bezoek waard. Je komt hoogstwaarschijnlijk nergens ter wereld zo’n unieke, alternatieve wijk tegen. Je komt hier geen gemotoriseerd verkeer tegen en de wijk heeft haar eigen wetten & regels.

Wist je dat er in & rondom Kopenhagen verschillende camperplaatsen zijn waar vandaan je deze bijzondere stad kunt ontdekken? Je vindt alle camperplaatsen voor je reis door Denemarken in de Facile-en-Route Campergids & de Camperstop-App voor Android of iOSBij aanschaf van de Facile-en-Route Campergids ontvang je een gratis jaarlicentie op de Camperstop-App! 
Wil je het échte Deense leven ontdekken? Dan is Pintrip jouw ideale reisgenoot wanneer je op reis bent door dit fascinerende land. Bij aanschaf van een Pintrip heb je het hele jaar gratis toegang tot honderden unieke camperplaatsen door heel Denemarken. De gastheren-/dames kunnen niet wachten jou te verwelkomen en je alles te vertellen over de desbetreffende omgeving.
Camperreiswinkel.nl biedt alles voor jouw reis door Denemarken, klik hier om het volledige aanbod te bekijken.

 

 

 

Kopenhagen2Kopenhagen3

landkaart dk

 
{fastsocialshare}

De zoektocht naar dat ene unieke camperplekje

{fastsocialshare}

Het reizen met de camper is de laatste jaren populairder geworden dan ooit tevoren! Zowel jong als oud wil tegenwoordig kunnen genieten van de vrijheid die de camper met zich mee brengt. Waar je ook komt met de camper, je komt steeds vaker mensen tegen met dezelfde passie als jij; camperen! Gelukkig komen er ook steeds meer voorzieningen & overnachtingslocaties bij voor camperaars. Het is echter onvermijdelijk dat het vinden van dat unieke plekje, waar je jezelf nog even ‘’helemaal alleen op de wereld voelt’’, steeds lastiger wordt! Om toch van die unieke plekjes te kunnen blijven genieten, zijn er door heel Europa verschillende initiatieven het leven in geroepen. Deze initiatieven laten je een jaar lang genieten van prachtige unieke overnachtingslocaties en laten je tevens in contact komen met de lokale bevolking! Mooie bijkomstigheid, je betaalt niks voor je overnachting! Zo sta je dus een heel jaar lang gratis op duizenden prachtige locaties door heel Frankrijk, Spanje, Denemarken & Groot-Brittannië!

 

Frankrijk  

Wanneer je gebruik maakt van France Passion overnacht je gratis bij ruim 2.000 aangesloten (wijn)boeren door heel Frankrijk! Deze boeren laten je daarnaast met alle liefde zien (& proeven) hoe zij hun producten verbouwen/produceren. Op deze unieke locaties verblijf je ver weg van al het massatoerisme! De formule van France Passion is al tientallen jaren een begrip onder de Europese camperaar! Meer informatie over France Passion vind je hier!

‘’Stel je eens voor.. wakker worden aan de voet van een uitgestrekte wijngaard!’’

Spanje

Proef het heerlijke Spanje! Bij aanschaf van de España Discovery heb je een volledig jaar toegang tot de meest unieke locaties om te overnachten met de camper! Deze honderden locaties, verspreid door heel Spanje, bestaan veelal uit bodega’s & boerenbedrijven. Zo vermijd je (over)volle camperplaatsen & campings en kun je genieten in alle rust van al het lekkers wat Spanje te bieden heeft. Meer informatie over España Discovery vind je hier! 

France passion wijngaard

Met France Passion ontdek je de mooiste plekjes van Frankrijk

 

brit stopsOntdek de Britse Countryside met Brit Stops.

 

Denemarken

Steeds vaker weten camperaars de weg te vinden richting Denemarken. Niet gek ook, Denemarken is immers een prachtig land en uitermate geschikt om met de camper doorheen te reizen! Maar waar moet je nou écht zijn? Met Pintrip kom je erachter! Honderden gastheren/-dames kunnen namelijk niet wachten om jou te verwelkomen op hun privé-terrein en jou de voor het grote publiek (nog) onontdekte plekjes te laten zien van de omgeving. Om van deze formule gebruik te kunnen maken dien je de campergids Pintrip aan te schaffen. Dit nieuwe initiatief is nu al in haar eerste maanden een enorm succes gebleken, al vele camperaars maken dankbaar gebruik van deze unieke formule! Camperreiswinkel.nl is het officiële & enige verkooppunt van Pintrip binnen Nederland & België, klik hier voor meer informatie!


Groot-Brittannië

In Groot-Brittannië bestaat ook al jaren een vergelijkbare formule, Brit Stops. Na aanschaf van deze campergids ontvang je een vignet waarmee je gratis toegang krijgt tot ruim 900 locaties door heel Groot-Brittannië! Deze locaties variëren enorm, zo sta je de ene keer heel gezellig bij een typisch Britse Pub en kun je de volgende dag heerlijk genieten van de rust op de Britse Countryside bij een van de talloze boerenbedrijven! De locaties zijn verspreid over heel Groot-Brittannië en Ierland en is daarmee dé ideale reisgenoot voor wanneer je de oversteek maakt naar het adembenemende Groot-Brittannië!  Meer informatie over Brit Stops vind je hier!

  

 Wil je echt niks missen? Volg ons dan op Facebook!  Of meld je hier aan voor de Camperwereld-nieuwsbrief, dé maandelijkse nieuwsrbrief boordevol camper-inspiratie, aanbiedingen & meer!

 

camperreiswinkel.nl banner1


Deel deze bijzondere initiatieven met je vrienden en familie!

{fastsocialshare}

 

 

 

 

 

.

Pintrip - Denemarken - Camperreiswinkel

 

Het ontdekken van de (nog) onbekende parels van Denemarken is makkelijker dan je denkt! Pintrip


{fastsocialshare}

Denemarken als reisbestemming is de laatste jaren steeds populairder geworden onder camperaars! Niet gek, uitgestrekte landschappen wisselen zich af met indrukwekkende kustlijnen en je rijdt van het ene idyllische karakteristieke stadje zo het andere in. Je hoeft je niet snel te vervelen in het adembenemende Denemarken!

Het aantal camperplaatsen groeit de laatste jaren ook gestaag en de algehele faciliteiten voor camperaars nemen toe. Echter, als je Denemarken pas écht wil leren kennen dan zou je in contact moeten komen met de lokale bevolking! Wie kunnen immers beter de lokale hotspots aanwijzen dan de locals zelf? En dat is vanaf dit jaar makkelijker dan je denkt! In Denemarken is hier namelijk een nieuw initiatief voor ontstaan, Pintrip! Bij aanschaf van de campergids Pintrip kun je het gehele jaar gratis overnachten op maar liefst 500(!) overnachtingslocaties door heel Denemarken! Honderden gastheren/-dames heten je van harte welkom om op hun privé-terrein om daar te komen overnachten en willen jou, als jij daar behoefte aan hebt, dolgraag laten zien wat ze in het dagelijkse leven ondernemen en wat de omgeving te bieden heeft op het gebied van natuur, cultuur & bezienswaardigheden.

Om hier dus gebruik van te kunnen maken dien je de campergids Pintrip aan te schaffen. Dit doe je eenvoudig op Camperreiswinkel.nl. Bij de campergids waar detailinformatie (incl. evt. aanwezige service-faciliteiten) over de 500 overnachtingslocaties in beschreven staat, ontvang je tevens een vignet wat duidelijk zichtbaar achter de voorruit dient te worden geplaatst wat tevens het toegangsbewijs is bij de honderden locaties door heel Denemarken.

Camperreiswinkel.nl is het enige officiële verkooppunt binnen Nederland & België voor Pintrip.

 

 

denemarkenDeze formule is ook al jaren beschikbaar in Frankrijk, Spanje & Groot-Brittannië en is enorm populair onder de Europese camperaar. In Frankrijk gebruik je France Passion en kun je terecht op duizenden locaties door het hele land. Bij aankoop van een España Discovery kun je terecht bij vele (wijn)boeren & bodega’s door heel Spanje. En wanneer je de Britse countryside echt wilt leren kennen is Brit Stops de ideale reisgenoot.

{fastsocialshare}


 

 

5 x unieke camperplaatsen aan het water

{fastsocialshare}

Wanneer het heerlijk warm is, is er haast niets fijner dan verkoeling te zoeken in het water. Helemaal ideaal is het als je vanuit je camper zo het water in kunt. Veel camperaars maakt het eigenlijk niet uit of de camperplaats aan een rivier, meer of aan de kust gelegen is. Aan het water staan heeft immers altijd een ontspannende & bovenal verkoelende werking. Aangezien het op dit moment in Europa op veel plekken onwijs heet is, is onderstaande selectie van 5 unieke camperplaatsen handig om je hoofd koel te houden.

 

 

Camperpark Drimmelen ( Nederland )

Deze camperplaats, direct aan de Jachthaven van Drimmelen, is een perfecte uitvalsbasis wanneer je Nationaal Park de Biesbosch wil ontdekken vanuit het water, je wordt wakker te midden van de prachtige natuur met een prachtig uitzicht over het water. Deze camperplaats is tevens van alle gemakken voorzien voor een comfortabel verblijf. Dit unieke nationale park biedt een grote diversiteit aan flora & fauna. Leuke manier om dit alles te ontdekken is om zelf een bootje te huren en het water op te gaan. Let wel op; Voorkom teleurstellingen en reserveer een bootje al geruime tijd vooraf.

Klik hier voor meer info over deze camperplaats

 

Drimmelen 22917 optCamperpark Drimmelen - Nederland

 

Skagen 25109 4 optCamperstop Skagen  - Denemarken

 

Camperstop Skagen ( Denemarken )

Aan één zee niet genoeg? Dan is Skagen wellicht dé bestemming voor jou! Hier botsen namelijk twee zeeën tegen elkaar aan, je kunt je voorstellen dat dit gepaard gaat met een hoop wilde golven. Aan de westkant van dit noordelijkste puntje van Denemarken vind je de Noordzee, in het oosten de Oostzee. Door de steeds veranderende stroming & weersomstandigheden verandert het puntvormige strand steeds van vorm en kan het zomaar eens een hele andere kant op wijzen dan de dag ervoor. Overnachten doe je op steenworp afstand van dit water-spektakel op P-Plads Pa Grenen I Skagen. Wil je net iets meer te midden van restaurantjes en winkeltjes staan, rij dan een klein stukje terug richting Skagen. Hier vind je Camperstop Skagen, je staat hier aan de haven van Skagen. Tussen Grenen & Skagen in vind je de Skagen Vuurtoren. Je kunt deze vuurtoren beklimmen om zo de omliggende kustlijn & twee zeeën van bovenaf te bewonderen.

Klik hier voor meer info over Camperstop Skagen
Klik hier voor meer info over P-Plads Pa Grenen I Skagen

 

Camperstop La Roche-en-Ardenne ( België )

Sta je liever aan een rivier midden in de natuur? Dan bieden de Ardennen in België jou een hoop fijne camperplaatsen. Wil je écht pal aan een riviertje staan en de voorbij varende kanoërs kunnen toezwaaien vanuit je camper, dan is Camperstop La Roche-en-Ardenne de camperplaats voor jou! De omgeving leent zich naast kanoën ook perfect voor een fijne wandeling of fietstocht door de adembenemende natuur die de Ardennen rijk is.

Klik hier voor meer info over deze camperplaats

 

La Roche en Ardenne 24240 6 optCamperstop La Roche-en-Ardenne  - België

 

Boiro 19079 3 optCamperstop Playa Mañons - Spanje

 


Camperstop Playa Mañons ( Spanje ) 

Op Camperstop Playa Mañons in Boiro sta je heerlijk direct aan het strand, uitkijkend op het water. Waar veel Spaanse stranden in de zomer vaak ‘overvol’ zijn is de regio Boiro nog niet door het grote publiek ontdekt. Het groene Spanje is sowieso nog door veel toeristen een ondergewaardeerd stukje Spanje. Onterecht vinden wij, er zijn hier volop natuurgebieden waar je heerlijk kunt wandelen en/of fietsen. Je staat op Camperstop Playa Mañons fijn in de schaduw en het is hier veelal dus erg rustig. Mooie bijkomstigheid; deze camperplaats is volledig gratis!

Klik hier voor meer info over deze camperplaats

 

Camperstop Am Moselufer ( Duitsland )

(Bijna) iedere fervente camperaar die wel eens door Duitsland heeft gereisd heeft wel eens heerlijk aan de Moezel gestaan. Ben jij een fervente camperaar, maar heb je nog nooit aan de Moezel gestaan?! Dan kunnen wij maar één ding zeggen; DOEN! Het is namelijk heerlijk toeven aan de Moezel en er is behoorlijk wat bedrijvigheid op de rivier, dus het uitzicht op het water zal je nooit doen vervelen. Er zijn tal van camperplaatsen aan deze rivier, dus er is altijd wel een plekje te vinden. Een zeer geliefde camperplaats aan de Moezel is camperstop ‘Am Moselufer’ in Reil/Mosel. Doordat je hier met de camper zo dicht op het water staat, waan je jezelf op het water wanneer je vanuit je camper van het uitzicht geniet.  

Klik hier voor meer info over deze camperplaats

 

ReilMosel 9882 2 optCamperstop ‘Am Moselufer’ in Reil/Mosel - Duitsland

 

 

De tips voor overnachten die hierboven staan vermeld zijn ook allen terug te vinden in de Camperstop-AdvisorCamperstop-App (android & iOS). 

Wil je echt niks missen? Volg ons dan op Facebook!  Of meld je hier aan voor de Camperwereld-nieuwsbrief, dé maandelijkse nieuwsbrief boordevol camper-inspiratie, aanbiedingen & meer!


Deel deze 5 unieke camperplaatsen aan het water met je vrienden en familie!

{fastsocialshare}

campergids

 

 

 

 

 

.

Dé oplossing voor poepprobleem rondom camperplaatsen

vf 

 
Dé oplossing voor poepprobleem rondom camperplaatsen


{fastsocialshare}

Het houdt de gemoederen al dagen bezig, hét ''poepprobleem'' rondom Camperplaats Maastricht. Buurtbewoners aan de Bosscherweg in Maastricht treffen op dagelijkse basis poep aan op de dijk. Niet van honden of andere dieren, maar schrikbarend genoeg poep van mensen! De hoofdverdachten in dit verhaal; de camperaars die de nabijgelegen camperplaats bezoeken! Daar is immers geen toiletgebouw aanwezig & niet alle campers beschikken over een eigen toilet. Maar de oplossing is al snel gevonden..


Wanneer camperaars niet over een eigen toilet aan boord beschikken zijn zij overgeleverd aan de sanitaire voorzieningen op locatie. Echter, niet alle camperplaatsen voorzien in toilletten. Sterker nog, het overgrote meerendeel van de camperplaatsen in Europa voorzien niet in deze faciliteiten. Knap lastig dus voor alle camperaars die geen toilet en/of douche aan boord hebben. Facile Media heeft hier dé oplossing voor. Deze uitgeverij van campergidsen heeft met de uitgave 'Camperstops onderweg - Comfortabel op reis' een nieuwe gids uitgebracht die een selectie van 1200 camperplaatsen bevat die allen beschikken over toilet & douche! Zo kom je als camperaar nooit voor vervelende (én zeer benarde) verrassingen te staan op locatie.

''Een geweldige & zeer nuttige toevoeging voor onderweg''


Van alle camperplaatsen wordt praktische informatie gegeven met betrekking tot openingstijden, tarieven, voorzieningen en ondergrond. Een impressiefoto geeft meteen een goede indruk van de camperstop. De geselecteerde camperstops met sanitair zijn te vinden in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië. De handzame gids telt 288 pagina’s, kost slechts € 14,50 en is verkrijgbaar bij Camperreiswinkel.nl


Klik hier voor meer informatie over deze speciale uitgave!

 

 

1200camperplaatsendouchetoilet

{fastsocialshare}